Întrebări frecvente


Întrebarea cea mai des intalnita la alegerea tamplariei in timpul proiectarii si realizarii unei cladiri este: Din ce sa fie? Cu cât oferta in acest domeniu s-a largit, cu atat este mai greu de ales. In cele ce urmeaza va prezentam cateva aspecte ale fiecarui material: lemn, pvc, si aluminiu din diferite unghiuri de vedere.
1. PRETUL - solutia cea mai ieftina poate oferi pvc-ul alb – datorita costului redus al materiei prime si a procesului de fabricatie relativ simpla. Daca se opteaza pentru un produs care sa imita lemnul, adica un pvc colorat deja pretul este mai ridicat si de multe ori este la nivelul produselor din lemn stratificat. Urmatoarea categorie ar fi deci lemnul stratificat a carui pret se justifica prin complexitatea procesului de fabricatie si nu in ultimul rand costul finisajului la culoarea dorita de client, paleta fiind extrem de diversificata spre bucuria beneficiarului. Al treilea material folosit in industia de binale este aluminiul – al carui pret este cel mai ridicat la ora actuala.
2. DESTINATIA CLADIRII - este un factor determinant in alegerea tamplariei pentru ca sunt situatii unde nu putem folosi orice material, de exemplu la un abator, la o sectie de prelucrare a laptelui, laboratoare , etc, nu se recomanda lemnul datorita conditiilor de umezeala ridicata sau altor factori. La cladiri cu utilitate publica cu trafic intens se va opta pentru aluminiu. Dar in cazul locuintelor, hotelurilor, restaurantelor si a altor cladiri care au un caracter privat sau trebuie sa serveasca la odihna, confortul fizic si psihic al oamenilor lemnul este de neinlocuit – mai ales cu posibilitatile sale de finisaj coloristic foarte larg – care permite armonizarea atat cu interiorul cat si cu exteriorul cladirii.
3. INTRETINEREA - tamplariei pe termen lung este un alt aspect in luarea deciziei finale. Practic produsele din pvc si aluminiu nu necesita nici o intretinere deosebita in afara stergerii lor cu o carpa umeda. Din acest punct de vedere tamplaria din lemn este cea mai pretentioasa, dar daca ne gandim ca lemnul dealungul a mii de ani a servit omenirea in cicluri de secole cu tratamente rudimentare sau chiar si fara nici un tratament atunci cu posibilitatile de tratament si finisaj dezvoltate in ultima perioada mentinerea produselor din lemn pe o perioada lunga nu mai este o problema. Toti producatorii de vopsele ofera tehnologii si produse de intretinere a suprafetelor de lemn cu ajutorul carora aspectul si viata produselor din lemn se prelungeste considerabil.

In concluzie: fiecare material i-si are rostul si rolul in industria confectiilor de binale. Fiecare individ i-si alege materialul dupa necesitatea, posibilitatea si nu in ultimul rand dupa gustul lui.
Am prezentat cateva aspecte mai importante in opinia noastra cu scopul de a va ajuta in alegere, decizia va apartine, noi va stam la dispozitie in continuare cu placere.

Furnizori:

Created by MiniWeb 2011 - Ati Transcom 2011- Toate drepturile rezervate